‹ Terug naar overzicht

Tom Poes en de knokenpijp

Eerste publicatie in het weekblad Donald Duck in nummer 30 tot en met nummer 40 van het jaar 1981. Als u hieronder op de titel klikt van het boek van uitgever Donald Duck, kunt u ook de voorkanten bekijken van de bladen waar dit verhaal in stond.


Ook als heruitgave van het verhaal uit weekblad Revue


Als heer Bommel in een grot valt,  stuiten ze op een holbewoner. Maar ja als heer Bommel op zijn tenen trapt wordt heer Bommels pijp geruild voor de pijp van de holbewoner. En dat is het begin van veel ellende.

 

In 1941 creëerde Marten Toonder de stripfuguren Tom Poes en heer Olivier B. Bommel. De verhalen van Tom Poes en heer Bommel verschenen aanvankelijk als ondertekststrip

behoefte aan ballonstrips met TomPoes en Heer Bommel.

In 1952 ging het vrolijke weekblad Donald van start. Drie jaar na de introductie deed Tom Poes zijn intrede in dit tijdschrift. In totaal zijn er achtenvijftig verhalen verschenen tussen 1955  en 1969. Tussen 1980 en 1984 werden er nog eens elf verhalen gepubliceerd.

Elke week verschenen er vier – later drie - pagina’s met de spannende belevenissen van Tom Poes en heer Bommel. Uiteraard kon Marten Toonder deze niet allemaal zelf vervaardigen. Hij schreef en tekende de dagstrip al en leidde zijn Toonder studio’s. Daardoor had hij niet voldoende tijd om de pagina’s voor Donald Duck te maken en hij liet dit werk dan ook voor een groot deel over aan zijn medewerkers.
De verhalen werden geschreven door onder andere Lo Hartog van Banda, Andries Brandt, Harry van den Eerenbeemt en Eiso Toondder. De tekeningen en inkleuringen werden veelal verzorgt door Frits Godhelp, Ben van ’t Klooster en Wim Lensen, soms bijgestaan of vervangen door Richard  Klokkers, Dick Vlottes, Terry Willers of Frits Kloezeman. Uiteraard werd alles wel door Marten Toonder gecontroleerd en waar nodig gecorrigeerd.
bron: avonturen van Tom Poes uitgeverij Panda


 

Bekijk plakboek

Personages

Boeken

Alle uitgaven en/of boeken in mijn verzameling waar dit verhaal in staat.

Avonturen van Tom Poes serie uitgeverij Panda deel 19
Staat: nieuw
Uitgever: Uitgeverij Panda, Den haag
Uitgifte: Dec 2007
ISBN: 9789064382994

Avonturen van Tom Poes serie uitgeverij Panda deel 19

Stripboek Tom Poes en de knokenpijp en Tom Poes en het weerkristal
Staat: Nieuwstaat
Uitgever: Oberon b.v. Haarlem
Matla catalogus: 67.22
ISBN: 90 320 2009 2

Stripboek Tom Poes en de knokenpijp en Tom Poes en het weerkristal

De Knokenpijp (iu)
Uitgever: illegale uitgave
Matla catalogus: ILG30.3

De Knokenpijp (iu)

Tom Poes en de knokenpijp
Staat: Donald Duck
Uitgever: Donald Duck

Tom Poes en de knokenpijp
6LfXCtQZAAAAACfehZwS12RYNcGbtmv3icZDON0b