‹ Terug naar overzicht

Tom Poes en de Hapsnurkers

In 1965 werd dit boekje in een zeer geringe oplage in eigen beheer uitgebracht door het toenmalige Nederlands Zuivelbureau. De boodschap in het unieke, promotionele Tom Poes verhaaltje was dat het goed was om zoveel mogelijk zuivelproducten te consumeren. Het boekje uit 1965 is extreem zeldzaam; ons zijn slechts 3 bewaard gebleven exemplaren in collecties bekend, waarvan ook nog één exemplaar een archiefexemplaar van het Nederlands Zuivelbureau betreft.
 
In 1990 vierde het Nederlands Zuivelbureau haar 40 jarig jubileum en werd dit toen 25 jaar oude boekje door Het Nederlands Zuivelbureau uit het archief gehaald en als facsimile herdrukt in een genummerde oplage van slechts 30 exemplaren. Naar verluidt was een oplage van 30 exemplaren het maximale waar indertijd toestemming voor werd verleend om dit bijzondere boekje aan de vergetelheid te onttrekken. Het is een leuk, grappig, maar ook spannend (20 pagina’s tellend) Tom Poes verhaaltje waarin veel snelheid zit. Het is een curieus boekje omdat het alleen tekst bevat, het tekstgebruik iets anders is en er meer snelheid in het verhaaltje zit dan we gewend zijn. Een bijzonder verhaal dat nog nooit ergens is gepubliceerd en mede daarom volstrekt uniek is. Hoe leuk is het voor ons Bommel liefhebbers om in 2013 een "nieuw" verhaal te kunnen lezen?
 
Het Marten Toonder Archief heeft enkele bewaard gebleven exemplaren (nog in prachtige staat) van deze bijzondere, genummerde boekjes kunnen verwerven die wij u nu dus kunnen aanbieden. Elk beschikbaar exemplaar heeft een uniek nummer 

Boeken

Alle uitgaven en/of boeken in mijn verzameling waar dit verhaal in staat.

Tom Poes en de Hap-snurkers
Staat: als nieuw
Uitgever: Nederlands Zuivelbureau

Tom Poes en de Hap-snurkers
6LfXCtQZAAAAACfehZwS12RYNcGbtmv3icZDON0b