Tom Poes en de Bommellegende

Verhaal uit 1960
Met een oud document, betreffende de Bommellegende, vertrekt Heer Bommel naar het verleden. Hij geeft de Bommellegende zo de nodige inhoud.


Dit verhaal is ook als hoorspel beschikbaar. Beluister het hoorspel:
aflevering 1; aflevering 2; aflevering 3; aflevering 4; aflevering 5; aflevering 6;
Verteller: Yvonne van den Hurk
Losse rollen:
Guichelheil: Harry van Rijthoven
Neanderthaler 1, 2: Barry Atsma / Tygo Gernandt
Urk: Dick van den Toorn
Troon: Cees Geel


Bij de LR pockets heeft Ad Jekel een mooie passende boekenlegger gemaakt. Print hem uit op stevig papier, knip hem uit, en hij is klaar voor gebruik. Boekenlegger bekijken.


De Bommellegende (MV 90, opgenomen in 'Mijn eigen eenzame weg')

Iedereen heeft één favoriet Bommelverhaal, en De Bommellegende (1960) is het mijne. Omdat heer Bommel last begint te krijgen van 'een zekere traagheid in het denken' is hij de ideale proefpersoon voor Professor Sickbocks experimenten met de betrekkelijkheid van tijd. Als de Professor zijn tijd achteruit heeft laten lopen, is hij in staat klaarheid te scheppen in een raadselachtige voorspelling op een oud papier dat hem in het begin van het verhaal overhandigd is. De praktische en Einsteiniaanse consequenties van het tijdreizen doen de lezer duizelen, maar Tom Poes denkt na 200 plaatjes te weten hoe de vork in de steel zit - wat hem op een compliment van Sickbock komt te staan: 'Ei, ei, ge zijt een slim ventje'.


Nummering stroken: 4047 t/m 4112Boeken

Alle uitgaven en/of boeken in mijn verzameling waar dit verhaal in staat.