Heer Bommel en het Verschiet

Verhaal uit 1985
In Verschiet wordt in stilte aan het toekomstklimaat gesleuteld, waarbij de vervuiling een halt wordt toegeroepen. En omdat alle leven vervuilt, wordt het keurig via het riool afgevoerd.


Dit verhaal is ook als hoorspel beschikbaar. Verteller: Hanneke Groenteman.
Beluister het hoorspel:
aflevering 1; aflevering 2; aflevering 3; aflevering 4; aflevering 5; aflevering 6; aflevering 7; aflevering 8;

Losse rollen:
Secretaris Steenbreek: Han Kerckhoffs
Alexander Pieps: Alexander van Heteren
Dr. Leip: Bert Luppes
Stem uit speaker vliegtuig: Sylvia Hoeks
Prettige stem uit speaker: Sylvia Hoeks
Juffrouw Nopper: Sylvia Hoeks
G 1 en G 2, bewakingsgorilla's: Barry Atsma
Piloot Hoeter: Barry Atsma
Dr. Ibbe Drip: Harry van Rijthoven 


 

Bij de LR pockets heeft Ad Jekel een mooie passende boekenlegger gemaakt. Print hem uit op stevig papier, knip hem uit, en hij is klaar voor gebruik. Boekenlegger bekijken.


Nummering stroken: 01593 t/m 01676Boeken

Alle uitgaven en/of boeken in mijn verzameling waar dit verhaal in staat.

Dubbele Bommelpocket (fijn-goed)

Uitgever: de Bezige Bij, Amsterdam
Uitgifte: 1996
Aanvullende informatie: Uit alle Bommelverhalen die in de loop van de jaren zijn verschenen, heeft Marten Toonder de achtenveertig beste gekozen.
LRP Als dat maar goed gaat ...

Uitgever: de Bezige Bij, Amsterdam
Uitgifte: 1988
Matla catalogus: 30.43
Aanvullende informatie: De tekst die op de achterzijde van de LRP staat:

'Door dit boek heb ik mijn hoogtepunt bereikt,' liet de heer O.B.B. te R. ons telegrafisch weten.

Wanneer men als heer midden in het bruisende leven staat, ziet men zóveel onlust en misstanden passeren, dat men langzamerhand het hart vast houdt. 'Als dat maar goed gaat,' heb ik dikwijls gedacht, terwijl mijn levenskijk gaandeweg een neerslachtige vorm aannam.

Maar het voorliggende epos heeft mij een verlossende steek onder water gegeven, zodat de gevolgen niet uitbleven: Plotseling merkte ik, dat ik de ogen van mijn buurvrouw niet meer uit mijn hoofd kon zetten; ik verloor dan ook mijn hoofd en ontmoette haar!

Ach, als mijn goede vader tot die dag had geleefd, zou hij precies 20 jaren dood zijn geweest. Nu bereikte ik mijn hoogtepunt alléén - en als iemand mijn plaats wil innemen zal hij dat moeten doen over mijn lijk. Daarom hoop ik van harte, dat velen mijn voorbeeld zullen volgen door de aanschaf van dit verlossend meesterwerk.
(Dit boek heb ik dubbel)
Hoorspeluitvoering in MP3
het Verschiet

Uitgever: de Bezige Bij, Amsterdam
Uitgifte: 1996
Aanvullende informatie: Tekst achterzijde:
Marten Toonder werd in 1912 te Rotterdam geboren en begon zijn loopbaan als striptekenaar bij de Rotogravure in Leiden. De publikatie van zijn eerste Tom Poes-strip in de krant zou het begin zijn van een reeks van 177 verhalen met Tom Poes en Olivier B. Bommel in de hoofdrollen. In 1986 sloot Marten Toonder zijn eerste levenswerk af met het huwelijk van Heer Bommel en Juffrouw Doddel in het einde van eindeloos.
Sedertdien wijdt hij zich aan zijn autobiografie. Het eerste deel hiervan, Vroeger was de aarde plat over de jaren 1912-1939, verscheen in 1992, het tweede deel, Het geluid van bloemen, dat de jaren 1939-1945 bestrijkt, in 1993, het derde en laatste deel, Onder het kolkende meer Doo, in 1996.

De Bezige Bij gaf in 1967 de eerste literaire reuzenpocket met Bommelverhalen van Marten Toonder uit, waardoor ze een ongekend succes beleefden. Voor deze serie gebonden uitgaven selecteerde Marten Toonder 48 verhalen uit zijn oeuvre.
Heer Bommel Volledige werken deel 40

Uitgever: Uitgeverij Panda, Den Haag
Uitgifte: juni 2001
Matla catalogus: 114.40