Heer Bommel en de Wisselschat

Verhaal uit 1965
Een schat is voor de een dit en voor de ander dat. Gelukkig weet Kwetal er een te maken, die aan alle wensen voldoet - en dat leidt tot vele ongelukken...


Dit verhaal is ook als hoorspel beschikbaar. Verteller: Catherine ten Bruggencate .. .
Beluister het hoorspel:
aflevering 1; aflevering 2; aflevering 3; aflevering 4; aflevering 5;

Losse rollen:
Monkel Oor: Arnoud Bos
Schatje, Kwillie Brandt: Sylvia Hoeks
Doctor Smoorgang, garagehouder, stuurman: Frank Lammers
helikopterpiloot, douanier 1, 2, bootsman: Frank Lammers


 

Bij de LR pockets heeft Ad Jekel een mooie passende boekenlegger gemaakt. Print hem uit op stevig papier, knip hem uit, en hij is klaar voor gebruik. Boekenlegger bekijken.


De wisselschat (MV 112, opgenomen in 'Hoe vreselijk is dit alles')

Een ei van een camelon, de wortel van een wilde geun, drie delen metaallook, zeven kalmaten, een kwart parduin voor de verharding - en klaar is de wisselschat die Kwetal als dank voor een zakkammetje voor heer Bommel maakt. 'Als ik het goed begrepen heb, is een schat voor de een dit en voor de ander dat', peinst de dwerg met het kleine denkraam. En dus hangt de inhoud van de telkens weer versleepte kist af van degeen die het deksel ervan opendoet: een Oosterse prinses (Joost), goudstukken (Super en Hieper), drank (Wal Rus), contrabande (Dorknoper). Een kluchtig avontuur (uit 1965) van superieure eenvoud, zonder dubbele bodems, bij uitstek geschikt om de allerjongste lezertjes klaar te stomen voor de Grote Verhalen van het Marten Toonder-oeuvre.


Nummering stroken: 5560 t/m 5630Boeken

Alle uitgaven en/of boeken in mijn verzameling waar dit verhaal in staat.