Heer Bommel en de Toekomer

Verhaal  uit 1978/1979
Hoofdinspecteur Eerhart, privé-detective Bonafiet, kraakdeskundige Quaatbloet, de Witte Wreker, Joris Goedbloed en nog enkele anderen spelen onder één hoedje.

 


Dit verhaal is ook als hoorspel beschikbaar. Verteller: Sylvia Poorta.Beluister het hoorspel:
aflevering 1; aflevering 2; aflevering 3; aflevering 4; aflevering 5; aflevering 6; aflevering 7; aflevering 8; aflevering 9;

Losse rollen:
Joris Goedbloed: Hugo Koolschijn
Agent Klopstock: Tygo Gernandt
Tier en Luur: Barry Atsma
Grimaldi: Romijn Conen
Mevrouw Troggel: Sylvia Poorta
Bovenkelner: Fred Goessens


 

Bij de LR pockets heeft Ad Jekel een mooie passende boekenlegger gemaakt. Print hem uit op stevig papier, knip hem uit, en hij is klaar voor gebruik. Boekenlegger bekijken.


De toekomer (MV 162, opgenomen in 'Dit gaat te ver')
Een beproefd komisch procédé in stripverhalen is het ten tonele voeren van karakters uit andere strips; zo maakten de makers van Asterix de schipbreuk van drie piraten uit Roodbaard tot een terugkerende grap. Vanaf de jaren zeventig nam Toonder een aantal keer zijn toevlucht tot Joris Goedbloed, de meester-oplichter uit de Pandastrip van zijn eigen studio's. In De vergelder (1984) doet hij als Sjors Bigbus zaken met een gestolen uitvinding die 'de echte en innerlijke waarde van álles' in geld omzet; in De toekomer (1978/'79) maakt hij handig gebruik van een circusgarderobe om heer Bommel als inspecteur Eerhart, hoofdambtenaar Kreukniet, speurder Bonafiet, student Quaatbloet en baron de Malpertus te beschermen tegen een krakersfamilie (mevrouw Troggel en haar zoons Tier en Luur). Dynamisch en perfect gedetailleerd getekend, en met mooie gastrollen van doctorandus Zielknijper en Commissaris Bas.


Nummering stroken: 0317 t/m 0414Boeken

Alle uitgaven en/of boeken in mijn verzameling waar dit verhaal in staat.