‹ Terug naar overzicht

Argus

Argus maakte zijn debuut in het verhaal Het monster van Loch Ness uit 1947/48 als een lopende rioolbuis, symbool voor zijn rat-uiterlijk. Argus, mogelijk vernoemd naar de mythologische reus met honderd ogen Argus Panoptes, vertegenwoordigt de Rommeldamse media, als verslaggever voor alle bekende Rommeldamse kranten: de Rommelbode, de Rommeldammer en de Rommeldamse Courant. Zijn werkgever is de krantenmagnaat O. Fanth Mzn, met wie hij regelmatig op gespannen voet staat. Argus is altijd uit op nieuwtjes die uiteenvallen in een aantal categorieën, met name het voorpaginanieuws en de cursiefjes. Ook voor riooljournalistiek trekt hij zijn neus niet op.

In De aamnaak schrijft Argus horoscopen voor de Almanak van Super en Hieper en blijkt dat zijn naam een pseudoniem is voor 'Kwerulijn Hakstroo'. Ook in De volvetters trekt hij met deze twee zakenlieden op als tekstschrijver voor slinkers. Hij is immer getooid met een alpinopet.

Argus
Verhaal: Tom Poes en de brombollen
Boek: Tom Poes en de Brombollen
Als heer Bommel wordt gehuldigd, zegt Joost dat er een menigte voor de deur staat. In die menigte staat ook Argus de verslaggever. Wordt in de tekst verder niet aangeduid.
Argus
Verhaal: Tom Poes en het Komeetgas
Boek: Tom Poes en het komeetgas
Echt iets voor mijn rubriek Veelbelovende Projecten van Jonge Ondernemers
Argus
Verhaal: Tom Poes en het ei van Ukuu
Boek: Tom Poes en het ei van Ukuu
Natuurlijk is ook de verslaggever van de krant bij de onthulling
6LfXCtQZAAAAACfehZwS12RYNcGbtmv3icZDON0b