Wammes Waggel

Hij is een gans die qua karakter kan omschreven worden als een naïeve en onnozele flierefluiter. Hij komt zowel in de dagbladstrips als de weekbladstrips voor.

In de dagbladstrips verscheen hij voor het eerst als veerbootman in het elfde verhaal, Het monster-ei. Ook in latere afleveringen dook hij vaak op in een roeiboot, zoals in De knollengaard en Heer Bommel en de andere wereld. In Het geheim van het Nevelmoeras speelt hij gedurende bijna het hele verhaal een belangrijke rol, terwijl hij Tom Poes en Heer Bommel begeleidt op hun tocht door het moeras.

Wammes Waggel kwam in totaal in 56 van de 177 dagbladstripverhalen voor. Daarnaast verscheen hij in de weekbladstrips, waarbij zijn naam werd gebruikt in de titel van Tom Poes en de Waggelgedachten. Ook in de avondvullende film Als je begrijpt wat ik bedoel had Wammes Waggel een rol, hij bracht daarin met het lied "Anijs anijs" een ode aan anijs. Hij stond in 1947 op de voorplaat van het eerste nummer van het Tom Poes Weekblad.

Op deze pagina zie je de afbeeldingen van deze persoon. Het is meestal de eerste afbeelding van de persoon uit dat verhaal. Voorlopig is het overzicht nog niet compleet, momenteel ben ik bezig met de Tom Poes en Bommel verhalen. 

In dit eerste verhaal is hij veerbootman