Bommel
06-05-2009

Beste Bommelliefhebber,Liefdadiger

In deze nieuwsbrief:

- Het beste van Bommel: 
  herhalingen
- Woord uit het Bommellexicon
- Bommel-audioboek, deel 2
Herhalingen
Vanaf 30 maart zijn op de vertrouwde radio-tijdstippen herhalingen te horen onder de naam Het Beste van Bommel.
Na de Niks (tot 29 april) is ‘Tom Poes en het kukel’ van start gegaan, met Kim van Kooten als verteller. Dit is verhaal 102 uit 1963. Over de grote Droon, die met enige waarnemers op aarde komt om na te gaan of daar wezens met een plus kukel bestaan. Zo niet, dan zal Rommeldam worden ontbonden.
Op 7 mei volgt ‘Heer Bommel en de Liefdadiger’ (verhaal 106 uit 1964), verteld door Chantal Janzen. Met de spreuk Quisque sibi proximus roept heer Ollie daarin een brekel op, die graag lichtpuntjes verspreidt. Je blijft lachen, is zijn motto, tot het lachen hem vergaat…

Woord
Het woord uit het Bommellexicon waar we deze keer aandacht aan besteden is het vernuftige ‘Oloroon’. 
Dat is een door Kwetal uitgevonden instrumentje, ook wel ruimtehevelaar genaamd, waarmee 'rakelingen' kunnen gebeuren, d.w.z. dat verschillende werelden elkaar raken:

'De herfst is al oud. We hadden eerder moeten ipsen. Maar ik heb de tijd een beetje vergeten door het werken aan de oloroon.'
 
(Verhaal 121 – Aflevering 6168 - De kwade inblazingen).

Bron: het Bommellexicon van Pim Oosterheert

Bommel voor het luisteroor
Na het succes van het  eerste audioboek  van de Bommel Hoorspelen presenteert Uitgeverij Ton Paauw nu deel 2. Een uitgave van 7 verhalen uit de hoorspelreeks, die bijeengebracht zijn op 8 cd’s. met een totale luisterduur van 563 minuten.

Er hoort een boekje bij met een korte inhoud van de verhalen, een inleiding van regisseur Peter te Nuyl en een beschrijving van het land van heer Bommel en Tom Poes door Jenno Witsen (auteur van de Bommel reisgids).

‘Bommel hoorspelen deel 2’ kunt u bestellen op www.olivierbbommel.nl  onder de knop ‘boeken’.


nps
Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
 
Copyright Bommelafbeeldingen Stichting Het Toonder Auteursrecht
Bommel footerbalk