Bommel
06-02-2009

Het BommeldingBeste Bommelliefhebber,

In deze nieuwsbrief:
- Nieuw verhaal
- Woord uit het Bommellexicon
- Toekomstplannen: film
- Oplossing prijsvraag

Nieuw verhaal
Nu te beluisteren op de site: "het Bommelding". In deze aflevering gaat heer Bommel een pakje bezorgen bij een adres dat steeds veranderd, nadat hij deze opdracht had gekregen van een hooggeplaatste. Verteller: Marion Brandsma.

Woord uit het Bommellexicon
Deze week: Klokker

Klokker = (Bij)naam van een als een monnik uitziende figuur, die een variatie op Vader Tijd blijkt te zijn. (56-1996 - De klokker)

Bron: het Bommellexicon van Pim Oosterheert

Toekomstplannen: film
Filmplannen We hadden het er al even over in de vorige nieuwsbrief: de toekomstplannen van Stichting het Toonder Auteursrecht. Tot die plannen behoren ook die van een nieuwe animatiefilm die de bioscoopfilm uit 1983 moet gaan overtreffen. Momenteel praten het stichtingsbestuur en de Compagnie met verschillende Nederlandse filmbedrijven. Bovendien wordt er gekeken naar de mogelijkheid animatiefilms voor televisie te maken waarin figuren als Bommel en Tom Poes de hoofdrol spelen.

Hopelijk maakt Bommel dus snel zijn rentree in de Nederlandse bioscopen. Wij houden u op de hoogte!

Oplossing prijsvraag
Antwoord op de vraag 'Hoe heet het moerasgebied tussen het Donkere Bomen Bos en de Zwarte Bergen in 'De grote onthaler'?' was natuurlijk het Ugelmoer. De redactie kreeg heel veel juiste inzendingen binnen maar helaas kan er maar een de winnaar zijn die overigens inmiddels per e-mail bericht heeft ontvangen. Het Bommel onthoudboek komt uw richting op!


nps
Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
Copyright Bommelafbeeldingen Stichting Het Toonder Auteursrecht
Bommel footerbalk