Bommel
16-12-2008

Beste Bommelliefhebber,

In deze nieuwsbrief:
Aamnaak- Nieuwe verhalen
- Toonder Compagnie
- Oplossing prijsvraag
- Win een Bommel onthoudboek!

Nieuwe verhalen
Ook in 2009 een nieuwe lading Bommelverhalen. We beginnen het jaar met 'De aamnaak' en 'Het ontsollen'. In 'De aamnaak' steekt commissaris Bulle Bas een stokje tegen voorspellingen die uitkomen. Ze zijn niet tegen de wet maar wel gevaarlijk. In 'Het ontsollen' gaan we naar Solkuuroord voor het populaire bronwater dat slijtage bij ouderdom voorkomt.

Toonder Compagnie
Toonder CompagnieNog niet iedereen is bekend met de Toonder Compagnie. De compagnie bestaat sinds 1 april 2008 en is opgericht door Milou en Irwin Toonder. Terwijl de Stichting Toonder nog steeds de auteursrechten beheert, regelt de Compagnie de exploitatie ervan. Stichting Toonder blijft verantwoordelijk voor het goedkeuren van projecten rond Bommel.

Er staat in 2009 veel rond de Stichting en de Compagnie te gebeuren. Zo zijn er plannen voor een Toonderhuis dat vermoedelijk in Rotterdam komt te staan. Naast het werk van Marten Toonder zal hier ook werk van Phiny Dick (Toonder's echtgenote), Marten Toonder Sr. en Jan Gerhard Toonder te zien zijn. Daarnaast zijn er plannen voor nieuwe animatiefilms voor bioscoop en televisie als vervolg op de film uit 1983 en zullen de Toonder Studio's vanaf volgend jaar in beheer van de Toonder Compagnie komen. Het is nog maar een gedeelte van alle plannen.

In komende nieuwsbrieven zullen we dieper op de spannende plannen ingaan.

Oplossing prijsvraag
Antwoord op de prijsvraag van afgelopen prijsvraag was natuurlijk 'Heer Holle'. Hij is natuurlijk de echtgenoot van heksenvrouwtje De War. De winnaar is per e-mail op de hoogte gebracht!

NotitieboekWin een Bommel onthoudboek!
Beantwoord de onderstaande prijsvraag op www.hoorspelbommel.nl en maak kans op een prachtig Bommel onthoudboek!

Hoe heet het moerasgebied tussen het Donkere Bomen Bos en de Zwarte Bergen in 'De grote onthaler'?


nps
Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
Bommel footerbalk