Bommel
05-12-2008

Beste Bommelliefhebber,

In deze nieuwsbrief:
- Nieuwe verhalen
- Greep uit het Bommellexicon
- ANP en Bommel
- Oplossing prijsvraag
- Win een doosje Bommelkerstkaarten!
- Mini-vertellersportret Hadewych Minis

Nieuwe verhalen
Nieuwe hoorspelen die u binnenkort op de website kunt verwachten zijn 'De minionen' en 'Spijtlijden'. In 'De minionen' gaat Heer Bommel zestien uren terug in de tijd en heeft de grootste moeite om zichzelf niet tegen te komen zonder op de tenen van een hoogstaande dame te stappen. In 'Spijtlijden' leidt berouw tot inkeer, waarmee de wereld verbeterd kan worden.

Greep uit het Bommellexicon
BommellexiconVanaf nu duikt de redactie van Hoorspel Bommel voor iedere nieuwsbrief het dikke Bommellexicon in om een woord uit de Bommel-reeks uit te lichten. Deze keer:

'Ochtendplumeau'
Een plumeau is een stoffer bezet met veren. De bediende Joost heeft er blijkbaar een aantal, waarvan er een gebruikt wordt voor het stofafnemen in de ochtend:
"Joost, die anders om deze tijd met een keurig blaadje de bibliotheek binnentrad, hopste nu oppervlakkig door de hal met zijn ochtendplumeau."
122-6264     De hupbloemerij

De 'Bommellexicon - Van Aamnaak tot Zwirkvlaai: taal van Toonder', samengesteld door Pim Oosterheert, is uitgegeven door Uitgeverij Ton Paauw.

ANP en Bommel
Bommel en ANPBommel en geestelijk vader Marten Toonder haalden regelmatig het nieuws. Persfotobureau ANP heeft de mooiste foto's rond Bommel in kaart gebracht. Ga naar
http://www.anp-photo.com/search.pp en zoek op 'Toonder Bommel'. Veel plezier!

Oplossing prijsvraag
De prijsvraag in de afgelopen nieuwsbrief was 'Onder welke brug heeft de schilder Terpen Tijn enige tijd gebivakkeerd?'. Kennelijk een makkelijke vraag, want tussen de enorme hoeveelheid inzendingen zaten amper foute antwoorden. Zo goed als iedereen gaf 'de Kleine Rommelbrug' als antwoord, en dat is goed! Het is te lezen in 'Het Boze Oog' en er wordt over gesproken in de Bommelreisgids van Jenno Witsen.

De prijswinnaar is inmiddels op de hoogte gebracht per e-mail!

Win een doosje Bommelkerstkaarten!
Win Bommelkerstkaarten!Voor wie geen geluk had bij de vorige prijsvraag; wederom geven wij een set originele Bommel kerstkaarten weg! Beantwoord de onderstaande prijsvraag via
www.hoorspelbommel.nl en wie weet wint u deze originele kaarten.

'Hoe heet de echtgenoot van heksenvrouwtje De War in 'Het ontstoffen'?

Mini-vertellersportret Hadewych Minis
VertellersportretHadewych Minis is een Vlaams-Nederlandse actrice die in 1999 afstudeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze speelde in toneelstukken als ‘De gelukkige huisvrouw’ en ‘De onverschilligen’, tal van televisieserie’s als ‘Oud geld’, ‘Meiden van de wit’ en ‘Baantjer’ en speelfilms waarvan ‘Phileine zegt sorry’, ‘Nachtrit’ en ‘Moordwijven’ de meeste bekendheid hebben gekregen. Naast acteerwerk treedt Hadewych regelmatig op met haar band en vormt zij een jazzduo met Mike Boddé.


nps
Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
Bommel footerbalk