Bommel
05-09-2008

Beste Bommelliefhebber,

De grote onthalerVandaag is het zevende deel van de herhaling van HEER BOMMEL EN DE PRONEN op de radio te beluisteren. Kijk en luister op www.hoorspelbommel.nl/

In deze nieuwsbrief:
- Einde zomerstop / nieuwe verhalen
- Bommel weer op Radio 4
- Oplossing prijsvraag / de aanslag
- Win het themadoosje De Oude Schicht
- Mini-vertellersportret Maartje van Weegen

Nieuwe verhalen
Op maandag 8 september is de start van een heel seizoen lang nieuwe Bommelverhalen. We beginnen met HEER BOMMEL EN DE GROTE ONTHALER (verhaal 157 uit 1977). Het is een van de langste Bommels tot nu toe, want het bestaat uit elf delen. Korte inhoud: in het Plan van de Hoge Herbergier loopt men in raadsels rond, tot vermaak van de Verheven Vergaster en tot ongemak voor zichzelf. De verteller is Maartje van Weegen.

Op 22 september begint HEER BOMMEL EN DE DENKTANK (verhaal 159 uit 1977/1978). Grote woede ontlaadt veel adrenaline – en als professor Sickbock die op kan vangen, krijgt hij een tank vol driftige energie. Verteller Gusta Teengs Gerritsen.

Op 2 oktober start HEER BOMMEL EN DE UITVALSELS (verhaal 160 uit 1978), waarin Kwetal bij heer Bommel blijft logeren en hij enkele problemen voor hem oplost. Helaas! Door de wieling gaat alles naar de verturving. De verteller is Karen van Holst Pellekaan.

Bommel weer op Radio 4
Radio 4Met ingang van 1 september zijn de Bommelhoorspelen weer te beluisteren op Radio 4 namelijk tussen 00:00 en 00:15 uur. Dat is aan de ene kant goed nieuws, immers er is weer een extra luistermogelijkheid. Aan de andere kant is het wel voor veel mensen aan de late kant.

Oplossing prijsvraag / de aanslag
De vraag was veel te gemakkelijk leek het wel, want bijna alle inzenders hadden het goed! De vraag was: welk Rommeldams hotel is ooit het toneel van een aanslag geweest? Antwoord: De Gebraden Haan.

(Aanslagplegers: de Bond van Opstandige Heren streefde naar de oprichting van een nieuwe herenstaat, met rechten voor heren en plichten voor het janhagel.)

Bron I: "Met Jacqueline Blom op pad in en rond Rommeldam aan de hand van de Bommelreisgids van Jenno Witsen".
Uitgezonden: aan het eind van de zomerherhaling van Het Boze Oog op 3 juli 2008.
Bron II: Tom Poes en de Herenopstand uitgezonden op 24-04 en 29-08 2007.

Prijs: De Nederlands-Friese uitgave Uniek, Hmm... Unyk van Le Chat Mort. De winnaar krijgt het boek thuisgestuurd.Themadoosje De Oude Schicht

Nieuwe prijsvraag: win het themadoosje "De Oude Schicht".
Nu maar eens een moeilijke vraag dachten wij zo. De vraag is: in welke geldeenheid leent heer Ollie geld aan prof. Sickbock? Geef het antwoord op www.hoorspelbommel.nl en maak kan op bovengenoemd themadoosje.

Mini-vertellersportret
Maartje van WeegenMaartje van Weegen (7 oktober 1950) is een Nederlandse radio- en televisiepresentatrice die haar carrière begin jaren zeventig bij KRO-radio begon. Bij de televisie presenteerde ze het succesvolle ‘Cijfers en letters’ maar verwierf pas echt landelijke bekendheid als presentatrice van het NOS Journaal en als ‘verslaggever Koninklijk Huis’ voor NOS Actueel. Van Weegen stopte in 2007 met haar televisiewerk maar presenteert nog wel steeds het radioprogramma De Klassieken op Radio 4.


nps
Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
Bommel footerbalk