Bommel
08-07-2008

Beste Bommelliefhebber,
Het Bommelhoorspel is bezig met de zomerherhalingen. Vandaag, dinsdag 8 juni, wordt de derde aflevering van HEER BOMMEL EN DE BOVENBAZEN op de radio uitgezonden. Kijk en luister op www.hoorspelbommel.nl. Dit verhaal werd in onze De Pasmuntpopulariteitspoll eerste.

Op 17 juli begint TOM POES EN DE PASMUNT. Ook een door de Bommelfans veelgenoemd verhaal. In De Pasmunt speelt Bul Supers eerlijke valsemuntersbedrijfje een grote rol. De verteller is Nettie Blanken.

Op 24 juli begint HEER BOMMEL EN DE TRULLENHOEDSTER. Dit verhaal staat in onze populariteitspoll op een gedeelde tweede plaats. Hierin verleidt de mooie Ivy de mannen tot een trullenbestaan. Sylvia Poorta is de verteller. Ze treedt ook op in het verhaal als heks.

Jacqueline BlomExtraatjes: Met Jacqueline Blom op pad
Achter het laatste deel van een verhaal zit nog wel eens wat ruimte. Deze zomer is er daarom het rubriekje 'Met Jacqueline Blom op pad in en rond Rommeldam'. Aan de hand van de Bommelreisgids van Jenno Witsen worden we meegevoerd op unieke tochtjes langs memorabele plaatsen. De eerste aflevering hebben we al achter de rug; die zit achter deel 5 van de zomerherhaling van TOM POES EN HET BOZE OOG. Het ging om een wandeling langs de Rommel. Dit is ook op de website te beluisteren. Let op: alleen achter de zomerherhaling van dat bewuste verhaal dus. Op 16 juli, na DE BOVENBAZEN neemt Jacqueline ons mee op een wandeling naar slot Bommelstein. Op 21 juli maken we een boottocht!

Uitslag vorige prijsvraag
De vraag was: wat is volgens Heer Bommel de uitrusting voor 'birdwatching'? Dit komt voor het eerste deel van in HEER BOMMEL EN DE WAARDE-RING. Hij gaat op pad met een verrekijker en een fototoestel om de banjervogel te fotograferen. Dat is het goede antwoord. Hij krijgt van Joost ook nog een picknickmand mee met o.a. vogelzaad en zonnepitten ( 'voor het wild' zoals heer Ollie zegt) en wonderolie voor de Oude Schicht.
Deze keer krijgt de winnaar het themadoosje 'Doctorandus Zielknijper'.

Uniek, Hmm UnykNieuwe prijsvraag
Welk Rommeldams hotel is ooit het toneel van een aanslag geweest?
Onder de goede inzenders verloten we het boek 'Uniek, hm... Unyk', een speciale uitgave van de verhalen De Grauwe Razer en de Grote Barribal in het Nederlands en in het Fries (dat wordt dan dus De Grize Grauwer en De Grutte Barribal). Het boek is in 2000 uitgegeven door Le Chat Mort in Katlijk. We hebben aan deze uitgeverij in onze nieuwsbrief al eens een woordje gewijd.


Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
 
Bommel footerbalk