Bommel
13-06-2008

Beste Bommelliefhebber,
Vandaag, vrijdag 13 juni, wordt de zesde aflevering van TOM POES EN HET VERGEETBOEKJE uitgezonden. Er zijn acht delen. Kijk en luister op www.hoorspelbommel.nl.

De zonnige kijkNog één nieuw verhaal voor de zomerherhalingen
Het verhaal HEER BOMMEL EN DE ZONNIGE KIJK begint 18 juni. Heer Bommel ziet de wereld door een roze bril, en daardoor wordt alles goud wat er schijnt. Ach, wat lijkt het leven mooi! Het verhaal wordt gelezen door Catherine ten Bruggencate.

De zomerherhalingen: het beste van Bommel
Net als vorig jaar is er sprake van een zomerstop waarin eerder uitgezonden verhalen worden herhaald. De keuze hiervoor is mede door u bepaald. Het begint op vrijdag 26 juni met Het boze oog, gevolgd door De bovenbazen op 7 juli.

Uitslag populariteitspoll: beste Bommelhoorspel tot nu toe
Op onze vraag ‘Wat is het beste Bommelhoorspel tot nu toe?’ zijn 130 reacties binnengekomen. Opvallend bij deze uitslag is dat de smaken enorm verschillen. Er werden niet minder dan 41 verhalen genoemd.

De Bovenbazen was duidelijk favoriet met elf stemmen. Gevolgd door De Kaligaar en De Trullenhoedster op een gedeelde tweede plaats. De derde plaats is voor De Viridiaandinges, De Pronen en Het Boze Oog. Uit alle reacties is een winnaar geloot. Deze persoon krijgt binnenkort het themadoosje ‘De Oude Schicht’  thuisgestuurd.

Cover luisterboekCD-nieuws
Uitgeverij Ton Paauw meldde ons dat zij het eerste Bommel luisterboek verkocht hebben vorig weekend tijdens de stripdagen in Haarlem.Het is een uitgave van Uitgeverij Ton Paauw in samenwerking met de NPS en Stichting Het Toonder Auteursrecht. Het luisterboek met 8 CD’s  en een booklet zal worden opgenomen in het fonds ‘Zoem’ van de Bezige Bij. Het luisterboek is inmiddels te vinden bij de boekhandel.
De uitgave bevat onder andere: Heer Bommel en de bovenbazen. Kijk voor meer informatie op de website van Uitgeverij Ton Paauw.

Nieuwe prijsvraag
Wat is volgens Heer Bommel de uitrusting voor 'birdwatching'? Hint, Tom Poes reikt hem deze hobby aan.
Deze keer krijgt de winnaar het themadoosje 'Doctorandus Zielknijper’


Mini-vertellersportretlezer
Catherine ten Bruggencate (1955) is een Nederlandse actrice. Ze studeerde in 1977 af aan de Arnhemse Toneelschool. In 2006 won ze een Gouden Kalf voor haar rol in de film ‘Ik omhels je met 1000 armen’ van Willem van de Sande Bakhuyzen. Ze heeft in vele films, tv-producties en theaterstukken gespeeld. De laatste film waarin ten Bruggencate is te zien, is ‘Wolfsbergen’ van Nanouk Leopold. Ze leest het verhaal HEER BOMMEL EN DE ZONNIGE KIJK.


Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
 
Bommel footerbalk