Bommel
14-05-2008

Beste Bommel-liefhebber,
Vandaag is het zesde en tevens laatste deel van TOM POES EN DE HOPSA'S te beluisteren. Kijk op: www.hoorspelbommel.nl voor deze en andere verhalen.

Heer Bommel en de transmieterIn deze nieuwsbrief:
- Nieuwe verhalen
- Kies het beste Bommelhoorspel
- Uitgave Bommel CD iets later
- Hoorspel Het Bureau stopt
- Oplossing prijsvraag
- Mini-vertellersportret Nelly Frijda

Nieuwe verhalen
Vanaf donderdag 15 mei is TOM POES EN DE KALIGAAR te beluisteren. Dit verhaal, nummer 149, verscheen voor het eerst in februari 1975 in de NRC. Het verhaal is een tragisch relaas over zeemonsters, de omscholing van vissers tot boeren, corruptie en de heldhaftige strijd van de heer Bommel tegen woedende elementen. Alleen te beluisteren in het bijzijn van geharde volwassenen. Dit spannende verhaal wordt verteld door Marjon Brandsma.

HEER BOMMEL EN DE WIND DER VERANDERING begint woensdag 21 mei. Het verhaal, nummer 151 in de serie, verscheen voor het eerst in juni 1975 in de NRC. Op het eiland Wirrel gaat het er om, uit welke hoek de wind waait. Uit de ene hoek komt een generaal die recht en orde nastreeft en uit de andere een Kadee die gelijkheid eist. Moet men meewaaien, of als heer pal staan? Verteller: Nelly Frijda.

Het derde hoorspel, HEER BOMMEL EN DE WEETMUTS, start 29 of 30 mei. Het verhaal, nummer 152, verscheen voor het eerst in september 1975 in de NRC. Heer Ollie neemt een gevonden zwam mee naar Bommelstein. Deze zwam, Kwil, verorbert boeken in zijn hoed om zo zijn eigen kennis te vergroten. Wanneer Kwil zijn hoed verliest en heer Bommel deze opzet ontstaan de grootste problemen.

Kies het beste Bommelhoorspel tot nu toe!
Vanaf begin juli is er een zomerstop ingelast, net als vorig jaar wordt er dan op de radio herhaald. U kunt mede bepalen welke Bommelhoorspelen dat zullen zijn. Wat zijn uw favoriete Bommelhoorspelen tot nu toe? Noem ze op www.hoorspelbommel.nl en maak kans op het themadoosje: Oude Schicht, compleet met een Rommeldams rijbewijs!

Uitgave CD Bommelhoorspel iets later
Er wordt met smart gewacht op de uitgave van een aantal Bommelhoorspelen op CD. Eerst werd deze cd begin mei verwacht, nu ziet het er naar uit dat het EIND mei zal worden. Het is een uitgave van de NPS, De Bezige Bij, Uitgeverij Ton Paauw en de NRC.

Bommelplaatje op mp3-speler Het Bureau van het internet af
Hoorspel Het Bureau is nog een maand te beluisteren en te downloaden via het internet. Vanaf 27 mei is dit niet meer mogelijk. De 475 afleveringen van Het Bureau werden uitgezonden vanaf vijf april 2004.

Oplossing prijsvraag: Zijn sloffen aantrekken
De prijsvraag van de afgelopen periode was: Wat is het eerste dat Dorknoper volgens zijn vrouw doet als hij thuiskomt? Het antwoord is te horen in aflevering drie van TOM POES EN DE KNIPHOED. Mevrouw Dorknoper zegt hier: 'Het is vreselijk, mijn man is verdwenen en niemand weet waar hij is. En hij is toch de stiptheid zelve. Elke avond is hij om vijf minuten over zes thuis en dan trekt hij zijn sloffen aan. En nu dit! Ik weet niet wat ik moet beginnen.' Vele goede antwoorden zijn bij ons binnengekomen. De winnaar van het Dorknoperdoosje, krijgt deze thuisgestuurd.


Mini-vertellersportret: Nelly Frijda
Nelly Frijda debuteerde als filmactrice in Mourtarde van Sonaansee van Toon Hermans (1958). Daarna speelde ze in ruim dertig films, televisieseries en theaterproducties. Ze heeft dus een breed scala aan rollen op haar naam staan, waarvan de bekendste misschien wel die van Ma Flodder is.
Ze leende haar stem eerder al voor diverse Disneyfilms. Zo is ze te horen in De Leeuwenkoning 2, in Mulan en als Ursula in De Kleine Zeemeermin.
Op dit moment is ze op de set van Spion van Oranje van Tim Oliehoek en Paul de Leeuw waarin ze de rol van Irma gaat vertolken. De film zal naar verwachting februari 2009 in de bioscopen te zien zijn. 


nps
Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
Bommel footerbalk