Bommel
20-03-2008
Heer Bommel en de KwinkslagenBeste Bommel-liefhebber,
Morgen wordt de eerste aflevering van HEER BOMMEL EN DE KWINKSLAGEN uitgezonden. Kijk en luister op www.hoorspelbommel.nl.

In deze nieuwsbrief:
- Nieuwe verhalen
- Engelse ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ op internet
- Nieuwe prijsvraag: win het boek ‘Bommelcitaten’
- Uitslag prijsvraag ‘Kon Gruwer’
- Mini-vertellersportret: Roos Ouwehand

Nieuwe verhalen
Morgen begint HEER BOMMEL EN DE KWINKSLAGEN. Dit verhaal, nummer 138, verscheen voor het eerst in februari ’72 in de NRC. Alles kan, als men gelooft dat alles kan wat men gelooft. Teneinde dat te leren, doet men er goed aan om, zoals heer Bommel, een kwink in huis te nemen. Roos Ouwehand leest dit verhaal voor.

Op 28 maart gaat HEER BOMMEL EN DE LOODHERVORMER van start. Het is verhaal 139 en het verscheen in ’72 in de NRC. Wanneer de Rommeldammers van een recept horen om goud uit lood te maken, doen de heren Super en Hieper goede zaken met hun handel in oud metaal. Maike Meijer is de verteller van dit verhaal.

Engelse ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ op internet
De eerste avondvullende Nederlandse tekenfilm kwam van de Toonder Studio’s. Deze film, ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’, werd ook buiten Nederland uitgebracht en kreeg een aantal jaren later een kleinschalige release op videoband in Amerika.
Natuurlijk hebben bijna alle Bommel-liefhebbers de Nederlandse versie van deze film gezien. Hoe zit dat met de Engelstalige versie, 'The Dragon That Wasn't (Or Was He)'? Iemand heeft de complete film in negen delen op YouTube gezet. U kunt daar deel 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 bekijken.

Nieuwe prijsvraag: Win het boek ‘Bommelcitaten’
Deze keer is het naslagwerk ‘Bommelcitaten’ van Pim Oosterheert te winnen. Beantwoord de volgende vraag op www.hoorspelbommel.nl.
Waarmee laat Heer Bommel zich niet in het riet sturen?
Onder de inzendingen wordt het boek verloot.

Uitslag prijsvraag 'Kon Gruwer'
De prijsvraag was deze keer een stuk makkelijker. ‘Hoe noemt Heer Bommel Kon Gruwer als hij de vorm van een jonge Bommel heeft aangenomen?’ leverde een berg reacties op. Niet zoveel inzendingen bevatte zijn volledige naam ‘Konstantijn O. Bommel’, maar Heer Bommel noemt hem grotendeels ook gewoon Konstantijn.
Onder de goede inzendingen is geloot, met de gelukkige is contact gezocht en hij/zij krijgt een Bommel-leeslampje zo snel mogelijk thuisgestuurd.

Roos OuwehandMini-vertellersportret: Roos Ouwehand?
Het verhaal dat morgen begint wordt voorgelezen door Roos Ouwehand. Komt ze u bekend voor? Dat zou best kunnen…
Na het afronden van de Amsterdamse Toneelschool ging ze aan de slag bij Toneelgroep Amsterdam en speelde in de grotere stukken van deze toneelgroep. In 2002 verlaat ze de groep en richt zich meer op het acteren in televisieseries en films. Zo was ze in 2004 te zien in de film ‘Leef’ en onlangs nog als therapeute in ‘TBS’. Tegenwoordig speelt ze in de serie ‘Keyzer & De Boer Advocaten’. Kunt u niet genoeg van haar stemgeluid krijgen? Dan kunt u haar ook nog online horen in de NPS hoorspelserie ‘Het Bureau’ in de rol van Sien de Nooijer-Flipse.

nps
Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
 
Bommel footerbalk