Bommel
14-06-2007
Tom Poes en de TijwisselaarBeste Bommelliefhebber,
vandaag wordt het 1e deel van TOM POES EN DE TIJWISSELAAR uitgezonden. Kijk en luister op http://www.hoorspelbommel.nl

In deze nieuwsbrief:
- Nieuwe verhalen
- Zeer oud Bommelhoorspel gezocht
- De Bommel-tot-nu-toe Topdrie
- De zomerstop is geen Bommelstop


Nieuwe verhalen (nog twee voor de zomerstop)
Vandaag wordt dus TOM POES EN DE TIJWISSELAAR uitgezonden, verteld door Sigrid Koetse. Op het eiland Raap wordt het tij nog door een tijwisselaar geregeld. Als hij zijn werk staakt - door Walrus overtuigd, dat alles zichzelf regelt -- blijft de vloed stijgen tot het hele eiland verdwenen is. Het eiland is gezonken zegt Walrus, maar Heer Bommel vraagt zich toch af, wat er zou zijn gebeurd, als het tij op de oude wijze was gekeerd.
Dit verhaal verscheen voor het eerst als strip in de Nieuwe Rotterdamse Courant op 21 augustus 1962.

Op donderdag 21 juni begint HEER BOMMEL EN DE GRAUWE RAZER, verteld door Marianne Lange. Het temmen van een monster vormt voor Heer Bommel een groot probleem, dat ook de wetenschap slecht aan kan. Tom Poes weet echter wáár begonnen moet worden.
Dit verhaal verscheen voor het eerst als strip in de Nieuwe Rotterdamse Courant op 31 oktober 1962.

Zeer oud Bommelhoorspel gezocht
Van 6 januari tot en met 18 maart 1948 werden door de AVRO elke dinsdag- en donderdagavond tussen 19.05 en 19.15 uurafleveringen uitgezonden van drie verhalen - in chronologische volgorde: 'Tom Poes en het geheimzinnige huis', 'Tom Poes en de gouden komeet' en 'Heer Bommel en het betoverde standbeeld'. De teksten werden verzorgd door Toonder Studio's-medewerker Dirk Huizinga.

De spelleiding was in handen van Kommer Kleijn en de belangrijkste acteurs waren Han Surink (Tom Poes), Huib Orizand (heer Bommel), Herman van Eelen, Willem Tollenaar, Willem de Vries, Eva Jansen, Johan Wolder, Paul Deen, Daan van Ollefen, Dick van Putten, Rien van Noppen en Fiet Spelman.

Heeft u dit, of misschien zelfs andere Bommelhoorspelen in uw bezit, meld het ons dan op op http://www.hoorspelbommel.nl. De bedoeling is dat we ze deze zomer uitzenden.

De Bommel-tot-nu-toe Topdrie
In totaal zijn er (tot en met 4 juni) 278 geldige stemmen uitgebracht op de site. We verloten het Bommelcitatenboek onder de inzenders. Wanneer de Topdrie worden uitgezonden op de radio maken we nog bekend. De uitslag is geworden:
1. De Windhandel - 36 stemmen
2. De Herenopstand - 30 stemmen
3. De Muzenis - 27 stemmen

De zomerstop is geen Bommelstop
Tussen 2 juli en 3 september wordt de Bommelzendtijd gevuld met Bommelgerelateerde zaken als bijvoorbeeld interviews met Marten Toonder. Hoe het er precies gaat uitzien hoort u nog van ons. En natuurlijk wordt de Bommel-tot-nu-toe Topdrie herhaald op de radio.


Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
 
Bommel footerbalk