Bommel
16-05-2007
Tom Poes en het LemlandBeste Bommelliefhebber,
vandaag wordt het 4e deel van TOM POES EN HET LEMLAND uitgezonden. Kijk en luister op http://www.hoorspelbommel.nl

In deze nieuwsbrief:
- Nieuwe verhalen
- Oplossing wedstrijd / Grootgrut
- Kies het beste Bommelhoorspel tot nu toe!/de zomerstop

Wie was die aankondiger / omroeper?
In TOM POES EN DE TOORNVIOLEN komt een omroeper voor waar in het gastenboek nogal wat over te doen was. Het was inderdaad Hans Haffmans zoals sommigen al dachten.

Nieuwe verhalen
Donderdag 17 mei eindigt TOM POES EN HET LEMLAND en begint TOM POES EN DE PLAMOEN, met Kim van Kooten als verteller. Alle bezoekers van de plamoen schrikken van het gezicht, daarmee hun eigen gezicht verliezend. Het treft nu dat Hocus Pas in gezichten handelt. Cas Enklaar speelt Hocus Pas.
Dit verhaal verscheen voor het eerst als strip in de Nieuwe Rotterdamse Courant op 9 februari 1961.

Op donderdag 24 mei begint TOM POES EN HET BOZE OOG, verteld door Helen Kamperveen. Een bevolking van witte schapen heeft de zwarte schapen uitgestoten. De kwestie wordt opgelost, als Heer Bommel en Tom Poes merken dat de zwarte schapen zwart zijn gemaakt. Helen Kamperveen speelt Ola. Jörgen Raymann heeft ook een rol in dit verhaal: hij speelt Moen.
Dit verhaal verscheen voor het eerst als strip in de Nieuwe Rotterdamse Courant op 18 oktober 1961.

Oplossing wedstrijd / Grootgrut
De vraag was: Wat is de voornaam van Grootgrut en waar was hij vroeger goed in? Het antwoord komt uit de laatste aflevering van HEER BOMMEL EN HET MENGELDIER. Daarin redt Garmt Grootgrut Heer Bommel uit het water in zijn kelder waarin hij dreigt te verdrinken. Garmt Grootgrut was vroeger een gevierd zwemkampioen. Er waren (weer) heel veel Bommelfans die het goed hadden. Er werd vaak toegevoegd dat hij zwemkampioen is geweest in het Rommeldamse Overdekte. Het lot heeft beslist, het Bommelleeslampje is verstuurd naar de winnaar.

Kies het beste Bommelhoorspel tot nu toe! / de zomerstop
Tussen 2 juli en 3 september is er een zomerstop ingelast. Dan worden de door u uitgekozen beste Bommelhoorspelen tot nu toe op de radio herhaald en...zijn er Bommelgerelateerde zaken te beluisteren. Wat zijn uw favoriete Bommelhoorspelen tot nu toe? Noem ze op http://www.hoorspelbommel.nl en maak kans op een Bommelcitatenboek.

Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
 
Bommel footerbalk