Bommel
13-02-2007

Tom Poes en de KlokkerBeste Bommelliefhebber,
Op dit moment loopt het verhaal TOM POES EN DE KLOKKER. Kijk en luister op www.hoorspelbommel.nl.

In deze nieuwsbrief:
- Nieuwe verhalen
- Win een Bommelposter
- Hoorspel-delen
- Tip uit het gastenboek
- Podcasttips
- Bommel Blindensite

Nieuwe Verhalen
Woensdag 14 februari begint TOM POES EN DE KNIPHOED 
Hocus Pas probeert Rommeldam in zijn macht te krijgen door van de burgers hun oude waarden te kopen. Met zijn kniphoed verkleint hij deze waarden en daarmee de burgers. De verteller is Hanneke Groenteman. Hocus Pas wordt vertolkt door Cas Enklaar.
Dit verhaal verscheen voor het eerst als strip in de Nieuwe Rotterdamse Courant op 12 juli 1955.

Op 22 februari begint HEER BOMMEL EN DE MUZENIS
Heer Bommel gaat het schone doch moeilijke leven van een dichter leiden na een advertentie. `Kunstzinnig heer zoekt beschaafde muze v.g.g.v.; aanmelden na acht uur op slot Bommelstein. Geld speelt geen rol.'
In dit verhaal maken we kennis met Polyhymnia, de muze die Bommel zal helpen 'Die Unvollendete' van de grote dichter Wladimir Waaizak af te maken. Deze muze, 'Polly', wordt gespeeld door Brigitte Kaandorp (met ukelele!). Brigitte is ook de verteller van dit verhaal. Ook de vrije kunstenaar Terpen Tijn (Hans Dagelet) komt erin voor.
Dit verhaal verscheen voor het eerst op 12 december 1955 in de Nieuwe Rotterdamse Courant.

Daarna volgen HEER BOMMEL EN DE ATLANTIER (1 maart), TOM POES EN DE GIEGELGAK (9 maart) en HEER BOMMEL EN HET MENGELDIER (15 maart).

Win een Bommelposter!
Waar staat de 'B' van Olivier B. Bommel voor? Geef het antwoord op
www.hoorspelbommel.nl en maak kans op een Bommelposter.

Hoorspel-delen
Begin en eind van een Bommelverhaal lopen niet altijd synchroon met het begin en het eind van een hoorspeldeel. Zo eindigde het eerste verhaal TOM POES EN DE KLOKKER halverwege deel 4. Het tweede verhaal HEER BOMMEL STUIT DE VOORUITGANG begon dus ook halverwege deel 4. Dat leverde voor zowel de beluistering via de website als de podcast-downloads nogal wat verwarring op: denk je te gaan luisteren naar deel 1 van het tweede verhaal, hoor je het einde van het eerste nog eens voorbijkomen. We hebben dat inmiddels opgelost door deze mp3's te splitsen.

Tip uit het gastenboek
Mariecke gaf op 8 februari een goede link-tip. In maart 1998 verschen de laatste Bommelstrip in het NRC Handelsblad. De webredactie heeft toen bij wijze van afscheid een mooi en lezenswaardig Bommelprofiel gemaakt dat nog steeds te lezen is op het internet.
http://www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Bommel/inhoud.html

Podcasttips
www.radiocast.nl
www.podcastinfo.nl

Bommel blindensite
Bovenaan rechts op
www.hoorspelbommel.nl staat een mannetje met een stok. Hij is de link met de tekstversie van de website. In de wandelgangen noemen we dat de blindensite, maar hij is natuurlijk niet alleen bedoeld voor de braille-lezers. Er zijn mensen die een zucht van verlichting slaken als ze hem zien.


Op de site van Bommel vindt u meer informatie over deze nieuwsbrief.
 
Bommel footerbalk