‹ Terug naar overzicht

Heer Bommel "Een heer gaat met zijn tijd mee.... "

Er zijn 25 exemplaren van deze speciale tekening. Deze is genummerd met 22.

Bij het aftreden van de oud president van Urenco werden 3 speciale prenten op fotopapier gemaakt. Bommel met op de achtergrond de fabriek "Urenco" 1 exemplaar was bestemd voor de aftredende president, de tweede voor de nieuwe aankomende president en één exemplaar was bestemd voor chef PZ die ook een groot Bommel fan was. Dit was zijn exemplaar.

Bovenstaande kan deels juist zijn, maar dan zijn het 3 (foto)kopieën geweest van een plaat die al eerder werd gemaakt in een beperkte oplaag, waarover hieronder de uit het nieuwsbulletin overgenomen historie staat:
Het portret van Heer Bommel is ooit door Marten Toonder gemaakt in een in een periode dat er van alles te doen was omtrent kernenergie en en de kerncentrales ter discussie stonden.
In die tijd waren er manifestaties en protestmarsen, er werden stevige debatten over gevoerd, maar ook werden er Europese conferenties belegd over kernenergie waarbij kerncentrales (Dodewaard, Borssele) en Urenco, verrijkingsfabriek van Uranium, betrokken waren.
Daarvoor maakte Marten Toonder in die tijd dit portret van Heer Bommel met een toepasselijke achtergrond.
De afbeelding is nooit ergens anders gepubliceerd geweest en dit portret van Heer Bommel is dan ook zeer zeldzaam te noemen.

6LfXCtQZAAAAACfehZwS12RYNcGbtmv3icZDON0b