Bommellaria: Beeld & geluid

In elke catagorie ziet u kleine afbeeldingen van de dingen uit mijn verzameling. Als u op een afbeelding klikt ziet u de afbeelding in het groot, en kunt u met de pijltjestoetsen of de muis bladeren door de aanwezige artikelen.

Als u met u muisaanwijzer op het plaatje blijft staan, verschijnt een tekst wat het is.

Nieuwsgierig naar mijn dubbele items? Bekijk dan deze pagina: https://www.heerbommel.info/info/dubbele-items


3D bril Kon als kaart worden verstuurd. Nog compleet in cellofaan.
Beeldje van heer Bommel In 2016 verschenen de eerste beeldjes gemaakt door Parastone van heer Bommel en Tom Poes. De oplage is 1000 exemplaren en ieder beeldje zit in een stevige doos en heeft een genummerd certificaat. Heer Bommel 324/ 1000 Heer Bommel is 16 cm hoog en Tom Poes 8-9 cm hoog.
beeldje van Tom Poes In 2016 verschenen de eerste beeldjes gemaakt door Parastone van heer Bommel en Tom Poes. De oplage is 1000 exemplaren en ieder beeldje zit in een stevige doos en heeft een genummerd certificaat. Tom Poes 513/ 1000 Heer Bommel is 16 cm hoog en Tom Poes 8-9 cm hoog.
cd de Trullenhoedster
De diastroken van Heer Bommel en Tom Poes digitaal
Drukcliché - Formaat ca. 19,2 x 5,8 cm - strook 4936 Vanaf de eerste publicatie van de avonturen van Tom Poes en Heer Bommel in De Telegraaf (1941) tot ergens midden in de jaren 1970 werd het cliché (de metalen drukplaat) gebruikt voor het afdrukken van de dagstrip. Toelichting: van een Tom Poes tekening werd een negatief gemaakt. Dit negatief werd gelegd op een plaat metaal waarop een lichtgevoelige laag werd aangebracht. Door het negatief te belichten verhardt de lichtgevoelige laag op die plaatsen waar het negatief transparant is; waar het negatief zwart is blijft de laag zacht. De plaat werd in een zuurbad gedompeld. Het zuur vreet die delen van de metaalplaat weg waarop zich geen uitgeharde laag bevindt. Deze delen van de metaalplaat worden daardoor lager; zij drukken niet af omdat zij niet ingeïnkt worden. De hoge delen blijven intact en drukken af. Een "Tom Poes cliché" is zo’n prachtige originele metalen drukplaat waarop de getekende Tom Poes tekening als negatief beeld (dus spiegelbeeld) werd aangebracht, waarna deze drukplaat werd gebruikt om de tekening af te drukken.
filmstrook 603 Kappie en het schepenkerkhof
filmstrook 250 Tom Poes en de Bommelkuur deel 1
filmstrook 252 Tom Poes en de Bommelkuur deel 3
filmstrook 256 Tom Poes en de watergeest deel 1
filmstrook 257 Tom Poes en de watergeest deel 2
filmstrook 258 Tom Poes en de watergeest deel 3. Deze filmstrook heb ik dubbel)
filmstrook 259 Tom Poes en Mom Bakkesz deel 1
filmstrook 260 Tom Poes en Mom Bakkesz deel 2
filmstrook 261 Tom Poes en Mom Bakkesz deel 3 (deze strook heb ik dubbel)
filmstrook 262 Tom Poes en het monster van Loch Ness deel 1
filmstrook 263 Tom Poes en het monster van Loch Ness deel 2 (deze strook heb ik dubbel)
filmstrook 264 Tom Poes en het monster van Loch Ness deel 3
filmstrook 265 Tom Poes en de partenspeler deel 1
filmstrook 266 Tom Poes en de partenspeler deel 2
filmstrook 267 Tom Poes en de partenspeler deel 3
filmstrook 268 Tom Poes en de gebroeders weeromstuit deel 1
filmstrook 270 Tom Poes en de geboeders weeromstuit deel 3
filmstrook 272 heer Bommel stuit de vooruitgang deel 2
filmstrook 450 Panda en de handvis
filmstrook 451 Panda en de handvis deel 2
filmstrook 452 Panda en de handvis deel 3
filmstrook 458 Panda en de meesterverslaggever deel 3
filmstrook 600 Kappie en het drijvende woud
filmstrook 601 Kappie en de gouden hoorns
filmstrook 602 Kappie en de wild west
filmstrook 604 Kappie en de trilmagneet
filmstrook 605 Kappie en de verzonken stad
filmstrook H86 Holland Beeldfilm Rommeldam
Filmstrook Panda en de meestersoureur
filmstrook Panda verslaat de meesterschurk
Het was Marten Toonder's ultieme wens om ooit een avondvullende tekenfilm met Tom Poes en Heer Bommel in de hoofdrol te maken. Begin jaren '80 was het eindelijk zover. De film; "Als je begrijpt wat ik bedoel" is een door Rob Houwer geproduceerde, avondvullende tekenfilm, voor een belangrijk deel gebaseerd op het verhaal "De zwelkast" . De titel "Als je begrijpt wat ik bedoel" verwijst naar de uitdrukking die vaak door Heer Bommel wordt gebezigd. Bjørn Frank Jensen en Bert Kroon hebben De zwelbast tot het scenario bewerkt en hebben de film samen met Harrie Geelen geregisseerd. Ook Marten Toonder zélf was intensief betrokken bij de productie van de film. Hij coachte, gaf aanwijzingen, corrigeerde, zag er op toe en droeg er zorg voor dat de tekeningen van zijn creaties goed waren. Deze originele potloodtekening is gemaakt om te zoeken naar de juiste compositie voor een scene en welke mimiek en lichaamshouding Doddel (Bommel's latere echtgenote) daarbij zou moeten hebben.
LP Als je begrijpt wat ik bedoel
Panda en de meesterombrenger
Panda filmstrookje. Panda leert vissen
Plastiek van de oude schicht. Prachtig gemaakt.
projector waar ik als kind vroeger filmpjes mee bekeek
Vandaag zetten we in onze schatkamer de Taal van Ollie B. Bommel bij, de creatie van taalvirtuoos Marten Toonder. De verhalen van Toonder hebben het Nederlands verrijkt met talloze mooie woorden en uitdrukkingen zoals minkukel, breinbaas, denkraam en ‘een eenvoudige doch voedzame maaltijd’. Sinds kort zijn de verhalen zelfs vertaald in het Spaans en Duits. Bommelkenner Pim Oosterheert en vertaler Rob Barnhoorn praten voluit over de bijzondere taal van Bommel.
video van Als je begrijpt wat ik bedoel