‹ Terug naar overzicht

Het geluid van bloemen

Staat: als nieuw
Uitgever: De Bezige Bij Amsterdam
ISBN: 90 234 3330 0

Aanvullende informatie

In Het geluid van bloemen kijkt Marten Toonder terug opm zijn leven tijdens de Duitse bezetting.
Aan de orde komen onder veel meer: de ontreddering tijdens de eerste oorlogsdagen en zijn vlucht in het werk; de steeds grimmiger wordende sfeer van het leven om hem heen; zijn betrokkenheid bij de 'ariseririg' van het persbureau 'Diana Edition': zijn eerste grote succes, Tom Poes als dagstrip in De Telegraaf; en de werkzaamheden aan een avondvullende tekenfilm, waaruit een onderneming groeide die gaandeweg als dekmantel voor illegale activiteiten ging functioneren het begin van de Toonder-Studio's.
Met groot zelfinzicht en veel nuance beschrijft Marten Toonder zijn moeilijkheden om te kunnen blijven werken en zichzelf trouw te blijven. De dillemma's waarvoor hij geplaatst werd en de keuzes die hij moest maken.
Hierdoor is dit tweede deel van zijn autobiografie naast een informatief en meeslepend, vooral een mloedig en indrukwekkend verhaal over een van de moeilijkste periodes in zijn leven.

Marten Toonder (Rotterdam, 1912) sloot in 1986 met het laatste Bommelverhaal Het eide van eindeloos zijn eerste levenswerk af. Sedertdien wijdt hij zich aan zijn tweede: zijn autobiografie. Het eerste deel hiervan, Vroeger was de aarde plat verscheen in 1992.

Afbeeldingen

6LfXCtQZAAAAACfehZwS12RYNcGbtmv3icZDON0b