‹ Terug naar overzicht

LRP Dit gaat te ver

Staat: Nieuwstaat
Uitgever: de Bezige Bij, Amsterdam
Uitgifte: March 1983
Matla catalogus: 30.32
ISBN: 90 234 0828 4

Aanvullende informatie

Eerste druk maart 1983 (in verzameling)

De tekst die op de achterzijde van de LRP staat:

Als heer alleen kan ik mijn geest vrij naar alle kanten uitslaan, omdat ik niet gehinderd word door kind of gekraai. Zodoende heb ik mij in alle rust kunnen verdiepen in de put, waarin het jeugdvraagstuk geraakt is, en daar werd ik onmiddellijk getroffen door het balletje, dat er door de jongeren werd opgeworpen en dat mij in het hart trof.

Op dat punt ben ik zeer gevoelig, zodat ik persoonlijk mijn oor te luisteren heb gelegd bij minderjarigen en hun tot nadenken stemmend anti-gitaar geluid. Daardoor heb ik op pijnlijke wijze aan den lijve ondervonden, dat er hier een generatiekloof gaapt, die als een schrijnende misstand oprijst en om een oplossing schreeuwt. Want dit gaat te ver!

Onze tijd vraagt om een ervaren middelaar, die er geen been in ziet de boventoon te voeren wanneer hij onbemerkt een brug tussen de twee vuren slaat. Welnu; zo iemand wordt ons in het onderhavige kunstwerk voor ogen gehouden. Hierin is een verheffend spektakel te zien, dat bol staat van opvoedstaaltjes, die menigeen tot inzicht zullen brengen. Want de bovenstaande pedagoog slaat een figuur, die buiten de perken' gaat, uit het veld; door zijn bezonken voorbeeld. Het werk is dan ook vooral bestemd voor ouderen van alle leeftijden.

Aldus de heer O.B.B. te R.

Afbeeldingen

6LfXCtQZAAAAACfehZwS12RYNcGbtmv3icZDON0b