‹ Terug naar overzicht

Alle verhalen deel 31: Krijg de teter!

Staat: nieuw
Uitgever: De Bezige Bij Amsterdam
ISBN: 978 90 234 9036 4

Aanvullende informatie

Deel 31 van de serie Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes.

Dit deel kwam tot stand onder auspiciën van de Stichting Het Toonders Auteursrecht, in samenwerking met Uitgeverij de Bezige Bij en NRC Handelsblad. Met deze uitgave krijgen de verhalen hun definitieve vorm. Alle illustraties zijn gedigitaliseerd en waar nodig gerestaureerd en de teksten zijn gecorrigeerd op inconsequenties en taalfouten. De basis voor de teksten vormt de laatste Bezige Bij-uitgave waar Marten Toonder als auteur nog bij betrokken is geweest. Voor de inleidingen bij elk verhaal heeft de Stichting dankbaar geput uit de herinneringen van Eiso Toonder.

Tekst achterzijde:
'Dit is uit mijn leven gegrepen'


'Hoe fijnzinnig en met wat een allure komen deze verhalen tot hun recht, Ook in benarde
omstandigheden valt het taalgebruik op, zelfs als er sprake moet zijn van krachttermen, "Krijg
de teter!" is toch wat anders dan de scheldwoorden van de ongeletterden. oel de fijnmazigheid van de woorden: "opgelapt krothuis', "krotenkoker" of "pijngruwel".De oorspronkelijkheid is verbazingwekkend, van domme napraatsels is nooit sprake.

Het zijn dit soort ervaringen die het leven van een heer van stand diepgang geven. Een herinnering zonder ervaring is als een luchtbel vol stinkende gassen. Ik sta altoos met beide benen op de grond, ook als ik in bed lig. Dat wil ik toch maar gezegd willen hebben:

- meldde ons de heer O.B.B. te R.

Afbeeldingen

6LfXCtQZAAAAACfehZwS12RYNcGbtmv3icZDON0b