‹ Terug naar overzicht

Alle verhalen deel 06: Hoe loopt dit af?

Staat: nieuw
Uitgever: De Bezige Bij Amsterdam
ISBN: 978 90 234 8865 1

Aanvullende informatie

Deel 6 van de serie Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes.

Dit deel kwam tot stand onder auspiciën van de Stichting Het Toonders Auteursrecht, in samenwerking met Uitgeverij de Bezige Bij en NRC Handelsblad. Met deze uitgave krijgen de verhalen hun definitieve vorm. Alle illustraties zijn gedigitaliseerd en waar nodig gerestaureerd en de teksten zijn gecorrigeerd op inconsequenties en taalfouten. De basis voor de teksten vormt de laatste Bezige Bij-uitgave waar Marten Toonder als auteur nog bij betrokken is geweest. Voor de inleidingen bij elk verhaal heeft de Stichting dankbaar geput uit de herinneringen van Eiso Toonder.

Tekst achterzijde:
'Een bewogen tijd, dat spreekt...'

'Is de ontmoeting met de schilder Terpen Tijn die met vibrerend penseel de abstracte trillingen van zijn geest op de bollingen van de eh ... dinges vastlegt, raadselachtig? Bolle trillingen komen vanzelf. Kunst is toch een mooi iets? Terpens vibratie greep me aan. Dat gold ook voor mijn goedbedoelde betrokkenheid bij een grote zaak met de ondernemingen Superfilm. Super droomlucht B.v., Supers Zwelbast-show en Supermunterij. Niets raadselachtig was hier aan.
Wie in de media beroemd wordt zal snel verjaren en gaat met loden schoenen slapen. Dan is stamelend zwijgen zijn deel, omdat woorden ontbreken. Mijn maat als heer en Bommel was slechts een ogenblik vol. Maar een Bommel staat altijd één keer meer op, dan dat hij valt.'
- liet de heer O.B.B. te R. ons enigszins raadselachtig weten.

Afbeeldingen

6LfXCtQZAAAAACfehZwS12RYNcGbtmv3icZDON0b