‹ Terug naar overzicht

Tom Poes en de oude ruïne

Staat: nieuw
Uitgever: MTVC
Uitgifte: DecDecDecDec 2017201720172017

Aanvullende informatie

Verantwoording

Als MTVC-bestuur streven wij ernaar om aan het einde van elk kalenderjaar een unieke boekuitgave van het werk van Marten Toonder aan onze leden cadeau te doen. Vaak betreft het niet eerder in boekvorm uitgegeven werk. De Blader Mee serie verscheen alleen in 1945/1946 in boekvorm. De uiterst populaire Tom Poes dagstrip verscheen van november 1944 tot maart 1947 niet meer. Dus deze serie van vier prentenboeken voorzag in een behoefte. Slechts enkele MTVC-leden hebben een of meer exemplaren van deze prachtige serie
die werd uitgegeven door D. Blazer & Metz. De originele deeltjes zijn nu zo zeldzaam dat u al gauw honderden euro's betaalt voor een deeltje. 99% van onze leden heeft dus nog nooit het binnenwerk van de Blader Mee serie gezien. Vandaar dat het MTVC-bestuur deze prenten aan de vergetelheid wilde onttrekken.
De originele tekeningen zijn spoorloos en daarom hebben wij scans moeten maken van de boekjes. Dit betekende het nodige retoucheerwerk en het op kleur brengen van de afbeeldingen door de verkleuring van het houthoudende papier waar destijds op gedrukt werd. Ondanks het ontbreken van de juiste kleurreferenties zijn wij tevreden met het resultaat. Het streven was niet om de uitgave in exact dezelfde maat en uitvoering te maken. Het zou daarmee een 'slechte' kopie worden van de reeds bestaande uitgave die nu echt uniek blijft.
Om die reden hebben wij er ook voor gekozen om twee delen te bundelen in één boekuitgave. In het hart van deze uitgave vindt u het unieke verhaal van de heer Bard Bothe, de zoon van de toenmalige directeur van uitgeverij D. Blazer & Metz. In Toondertijd 92, juni 2014, werd de totstandkoming van deze reeks door Hans Crezee al beschreven. Het artikel is voor de volledigheid ook opgenomen met daarbij afbeeldingen van de vier covers.
Met het bundelen en uitgeven van deel 3 en 4 hebben onze leden uiteindelijk alle vier de verhalen aan hun verzameling kunnen toevoegen.

Afbeeldingen

6LfXCtQZAAAAACfehZwS12RYNcGbtmv3icZDON0b