Alle verhalen deel 36: Met vederlichte tred

Alle verhalen deel 36: Met vederlichte tred

Auteur: Marten Toonder
Uitgever: De Bezige Bij Amsterdam
Uitgifte: 2018
ISBN: 978 90 234 6774 8

Aanvullende informatie
Deel 36 van de serie Alle verhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes.
Dit deel kwam tot stand onder auspiciën van de Stichting Het Toonders Auteursrecht, in samenwerking met Uitgeverij de Bezige Bij en NRC Handelsblad. Met deze uitgave krijgen de verhalen hun definitieve vorm. Alle illustraties zijn gedigitaliseerd en waar nodig gerestaureerd en de teksten zijn gecorrigeerd op inconsequenties en taalfouten. De basis voor de teksten vormt de laatste Bezige Bij-uitgave waar Marten Toonder als auteur nog bij betrokken is geweest. Voor de inleidingen bij elk verhaal heeft de Stichting dankbaar geput uit de herinneringen van Eiso Toonder.

Tekst achterkant:
'Met vederlichte tred'
'…. beweeg ik mij door dit boek, hier een wan stand rechtzettend en daar een opbeurend woord plaatsend. Waar ik mijn schreden ook zet in deze bange maatschappij, ik laat slechts ontredderde misdadigers en rechtschapen burgers in mijn kielzog achter.
Wat een heer allemaal vermag, wordt in dit boek helder verlicht. Ik zou het zélf geschreven kunnen hebben. Daarom is dit verplichte lectuur voor boosdoeners die het rechte pad zoeken:
- gaf de heer O.B.B. te R. ons te verstaan.

Afbeeldingen